Puterea cuvintului „primul”

iulie 5, 2008

Intradevar, cuvintul „primul” are o mare putere. Uneori se asociaza cu Nr.1, adica cel mai bun. Nu stiu…, dar mie mi se asociaza.

„Villagio” – Primul cartier rezidential. Anume asa este numit acest proiect de catre mass-media. Aici „primul” joaca un rol foarte important in compania publicitara. O spun pentru ca a atras atentia multor oameni, anume prin acest cuvint. Desi este „primul” pot sa aduc argumente ca nu e chiar asa. De exemplu este proiectul „Alpina Village”, a celor de la Casa Blanca si InvestPrivatBank. In comparatie cu Villagio, aici procesul s-a inceput. La fel si in „Lunca Europeana”.

Acelasi lucru si cu mall-urile. Multi stiu de Shopping MallDova, numit primul mall din Moldova, dar mai putini de Megapolis Mall, desi nu s-a deschis, este demult gata.

Cu acelasi succes, desi nu e asa, pot sa ma numesc si eu primul blogger.

2 Responses to “Puterea cuvintului „primul””


  1. Cuvintul „primul” are o putere foarte mare atunci cind este utilizat corect.

    Poti utiliza „PRIMUL” doar in momentul in care poti primi recunostinta celor din jur.

    Acum daca Moldcell ar incepe sa trimbiteze foarte tare ca ei sunt primii in telefonie mobila, nu ar face altceva ca altii sa rida de acest lucru. Mesajul in sine este unul penibil.

    Dar pe o piata unde sunt multi jucatori si nici unul dintre ei inca nu s-a pozitionat ca lider, sau cel putin nu este recunoscut ca lider, atunci ar putea fi un #2 sau #3 pe piata care ar face atribuire intre numele sau si leadership-ul pietii. In astfel de cazuri brand-ul care ocupa primul in mintea consumatorului perceptia de LEADER… urmeaza sa devina primul. Respectiv, este mai important sa fie PRIMUL in mintea consumatorului decit primul pe piata.

    MAIB este cea mai dezvoltata banca din Moldova dar niciodata nu a utilizat slogane care iar fi atribuit statutul de lider al pietii. Numai in momentul in care Victoriabank a venit cu „prima banca din MD”, MAIB scoate „cea mai buna banca”. Desi si aici sloganul Victoriei este putin penibil.

  2. nadiusha Says:

    intr-adevar are el o oarecare „putere” doar k trebuie de utilizat cu cap, k in caz contrar poti fi „1” de la urma…


Lasă un comentariu